HTML

50 000 gumimaci egy estélyiruhán

2012.09.22. 20:06 drcukrasz

1920-ban Hans Riegel Bonnban kezdte el Haribo néven gyártani az első gumicukrokat. Később világszerte olyan népszerűek lettek a színes kismacik, hogy még Walt Disney is megirigyelte, és gyerekműsort készített az ő főszereplésükkel.

A klasszikus gumicukornak csupa egészséges összetevője van: cukor, glükóz, keményítő, színezék, aroma, citromsav és zselatin. Úgy készül, hogy a forró szirupot formába öntik, hagyják kihűlni, és utána könnyen kijön a formából, ezt követően csomagolják.

Manapság illik már bio gumicukrot is előállítani. Sőt vannak már gyerekvitaminok, amelyek gumicukor formájába bújnak.

Ha nem szeretjük a gumicukrot enni, gyereknek megvenni, akkor esetleg még farsangi ruha dekorálására lehetne használni. Ehhez ad alapötletet a képen látható ruha. Még kimondani is sok, leírni pláne, elképzelni különösen. Három hétig ragasztották a fémkeretre méretezett anyagra az 50 000 gumimacit.

Ezt persze nem cukrászok, hanem a divatszakma képviselői találták ki, a TWELV magazin szerkesztői, Hissa Igarashi és Saruyi Marakumi. Az ötletgazdákat egy másik neves divattervező ruhája inspirálta arra, hogy a rengeteg gumimacit kézzel ragasszák fel.

Vajon miért jut eszébe valakinek három hétig gumimacit ragasztgatni, ráadásul szivárvány színben? Vagy azért, mert nem tűnt fel neki, hogy hiába vásárolja a macikat, senki sem szereti otthon, így több köbméter gyűlt össze, valamit csinálni kellett vele. Vagy csak egyszerűen szeret feltűnést kelteni. Ez utóbbi biztosan sikerült.

Forrás: PSFK

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr674785721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása