HTML

A gasztronómia Oscar-díja 2013-ban

2013.05.14. 14:40 drcukrasz

Brooks Headly.jpg

A James Beard Foundation gasztronómai Oscar-díjának 2013-as listája most jelent meg a napokban. A gasztro-világban fél Amerika azzal foglalkozott, hogy kit jelöltek az egyes kategóriákban. Én kifejezetten a cukrászok listáját nézegettem de az összes kategória érdekes, ha az embert érdekli a vendéglátás illetve az, hogy milyen trendeket díjaznak ma Amerikában. 

Lehet-e egy hardcore punk dobos első helyezett a cukrászat kategóriában? A válasz igen, feltéve hogy minimum 5 évet eltöltött a cukrász szakmában. A nyertes most már több, mint 20 éve van a cukrász szakmában, Brooks Headly-nek hívják. 

Headly jelenleg a new york-i Del Posto étteremben (http://www.delposto.com/) dolgozik. Többek között arról is híres, hogy desszertjeibe szeret zöldségeket becsempészni. Az egyik híres desszertje nagyjából így néz ki: kecskesajt rétegek, édes-savanyú zeller- és fügeszósszal (agrodolce) mellé zeller szorbé.        

Olvastam egy interjút vele és nagyon érdekes dolgokat mondott. Persze tudja az ember ezeket, mégis amikor egy sikeres ember szájából hangzik el, akkor jobban odafigyel rá. 

Mi kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, kitűnjön, a legjobb lehessen? Először is dolgozzon iszonyatosan sokat, annyit amennyit csak bír, amennyi csak kifér belőle. Másodszor is olvasson, olvasson, olvasson. Tudjon meg mindent a szakmájáról, mindent. Kövesse a trendeket, nézze meg, hogy a kollégái mit készítenek és hogyan. Van New Yorkban egy könyvesbolt, ami egy valóságos templom: Kitchen Arts and Letters (http://www.kitchenartsandletters.com/). Ott órákat kell eltölteni, hogy az ember magába szívhassa a tudást. Harmadszor is a munkát mindig a legjobb minőségben kell elvégezni, minden helyzetben, minden konyhában. 

Még egy érdekes dolog, amit persze nem mindenki oszt: az igazi sikerhez nem feltétlenül kell iskola. Bár a legtöbb szülő azt szeretné, ha gyermeke tanulna, továbbtanulna, képezné magát. De minden ember története más és más. Brooks Headley sohasem tanult cukrásznak. Minden amit tud, azt élesben, valóságos helyzetekben és konyhákon látta. Őt az élet nevelte cukrásznak. Az egyik legjobb cukrásznak 2013-ban. 

A James Beard Foundation 2013-as díjazottainak teljes listáját itt találhatod:

http://www.jamesbeard.org/sites/default/files/static/pdf/2013-jbf-winners-site.pdf

 

Szólj hozzá!

Címkék: brooks headly james beard award

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr125299928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása