HTML

SÜTE- vagy FEST- mény

2014.02.01. 16:40 drcukrasz

glutony.jpg

Zeren Badar: Glutony

Elsőre megtetszett amikor megláttam a képeit. Hogyan lehet a művészetet az emberekhez, gyerekekhez közel  hozni? Úgy, hogy megpróbálunk az ő nyelvükön beszélni, úgy és olyan formában, ami nekik fontos.

Zeren Badar török származású, Amerikában él és alkot. Nem járt fotóiskolába soha, saját maga tanult meg fotózni. Van ez így más szakmákban is, a szakácsoknál, cukrászoknál is gyakran előfordul, hogy a mindennapi gyakorlat hozza meg a szakmai tudást.

Feltette magának a kérdést, lehet-e örök klasszikusok képeit ételekkel együtt fotózni? Miért ne...? Gyakran a teljesen össze nem illő dolgok hozzák meg a harmóniát, hívják fel a figyelmet az egyébként elfeledett részletekre. A bors milyen jól ki tudja hozni az eper ízét, ugye? Ezt talán már mindenki próbálta, de elsőre mégis abszurdnak tűnik. Az persze egyéni, hogy stílusokat, irányokat, ízeket ki mennyire kever össze, és hol találja meg azt a pontot, amikor úgy érzi, ez most egyensúlyba került. Legyen szó ételről, süteményről, festményről. Pont ettől színes a világ, hogy mindenkinek egyéni az ízlése.

A sorozat címe: „Accident Series”, úgy fordítanám, hogy Véletlenszerű Találkozások, bár nem ezt jelenti szó szerint. Ezt a projektet Badar a dadaista, vagy neo-dadaista irányzathoz sorolja. A képek háromdimenziós kollázsok: egy rossz minőségben kinyomtatott klasszikus festmény, valamilyen étel és véletlenszerűen talált tárgyak alkotják.   

Ha lesz egyszer saját műhelyem, biztosan kirakok egy-két süteményes képet tőle. Inspirálni fog, az biztos! 

Forrás: http://www.zerenbadar.com/#!about

 

Szólj hozzá!

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr875792966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása