Barack Obama egyszerűen csak úgy hívja: „Tészta Mester“. Szerinte „Mindegy melyik lepény a kedvenced, ő elkészíti, és az lesz életed legjobbja.“
Mint a legtöbb cukrásznak, Bill Yosses-nek is Franciaországban indult a karrierje. Minden hajnalban 3 órakor találkozott főnökével az étterem előtt, és onnan indultak a híres párizsi nagybani piacra, a Rungis-ra. Ez a piac olyan hangárokból áll, amelyeket reptéri épületekhez lehet hasonlítani. Itt senki sem kiabál, és nem viselkedik kofaként. Itt szerette meg a piacot, és itt alakult ki a friss termékek iránti olthatatlan szeretete.
Szakmai karrierje fontos állomása volt, hogy Daniel Boulud-dal dolgozott együtt, majd helyettes konyhafőnök lett Thomas Keller-nél a New Yorki-i Polo étteremben.
Bill Yosses nagyon büszke arra, hogy 2007 óta ő a Fehér Ház cukrásza. Desszertjei között gyakran szerepelnek a klasszikus amerikai édességek, amelyek mindenki gyerekkorát felidézik: lepények (pie), cobbler-ek (egy tálban sült gyömülcsös pite) és crumble-ok (morzsás süti). Mindezt mindig az idény szerinti gyümölccsel elkészítve.
A főcukrász nemcsak az egyes süteményekre figyel, hanem arra is, hogy egy adott rendezvény minden eleme harmóniába kerüljön a desszertekkel. A meghívó, a terítés, a virágok. Ezek legtöbbször ún. tematikus rendezvények, így egy témára, színre, hangulatra lehet minden elemét felfűzni.
A trend az, hogy minél kevesebb cukrot használjon és minél több friss alapanyaggal dolgozzon. Követendő példának tartja, hogy a First Lady-nek saját veteményeskertje van, amelyből mindig jut friss gyümölcs és zöldség a Fehér Ház asztalára.
Forrás: Gastronomica