Nem vagyok egy nagy vásárló. Úgy érzem, mindenem megvan, amire alapvetően szükségem van. A vásárlást gyakran fölösleges időtöltésnek élem meg. Na persze szeretek szép ruhába járni, utazni és finomakat enni. Különösen örömmel tölt el, ha egy szép könyvet kapok, vagy veszek magamnak. Olyan pedig még soha nem történt velem, hogy 95%-os árengedménnyel jussak egy, pontosabban két könyvhöz, amelyet már régóta szívesen megvennék. Most ez történt. Dorie Greenspan az „Around my French Table“ és a „Baking“ című könyvét összesen 5,95 amerikai dollárért vettem az Amazon.com-on. Szerencsémet csak annak köszönhettem, hogy David Lebovitz posztolta a Facebookon a pár órán keresztül tartó rendkívüli akciót. Köszönöm David!
Ha valaki nem ismeri Dorie Greenspan nevét, akkor annyit kell tudni róla, hogy ő egy emblematikus amerikai gasztronómiai újságíró. A New York Times "kulináris guru"-ként hivatkozott rá, könyveivel több díjat is nyert (James Beard Foundation Award). Ő írta Pierre Hermé: Chocolate Desserts című könyvét, amelyet mindenkinek ajánlok. Pierre Hermét a leghíresebb mai francia cukrászként tartják számon. Sokan úgy gondolják, hogy új trendet, megközelítést teremtett a cukrászatban. Könyvét érdemes megvenni, mert vannak benne olyan receptek, technikák, amelyekkel a kevésbé gyakorlottak is nagy sikert arathatak. Angolul vagy franciául tudni kell!