HTML

Viseljétek a koronát 2013-ban

2013.01.01. 17:49 drcukrasz

Mire jók a fogadalmak? Arra, hogy megszegjük őket. Nem hiszek abban, hogy az ember egyik pillanatról a másikra megváltozik, változtat az addigi szokásain.

Mégis a legtöbben szilveszterkor tesznek fogadalmat, hogy az elkövetkező évben mit hogyan tesznek majd másként. Fontos persze, hogy az ember sarokpontokat találjon az életben, ilyenek a nagy események, az ünnepek, évfordulók és a tragédiák is persze. Amikor az ember megáll egy pillanatra, átgondolja az eddigi életét. Hogyan él, mi a fontos neki, mit helyez előtérbe, mi az, amit hátrébb sorol, kire szán időt, kire nem, mivel tölti a napjainak nagy részét, mire vágyik, mitől fél, mivel ébred, mivel fekszik.

Ha az édességet szeretitek, ne fosszátok meg magatokat tőle. Inkább ritkán egyetek, de minőségit és keveset. Fussatok vagy ne vacsorázzatok, tartsatok heti egy gyümölcsnapot. A lényeg, hogy nem érdemes radikálisanak lenni mert általában az visszaüt. Diétás tippeket nem adok, hiszen ez egy cukrászattal foglalkozó blog, inkább süssetek egy finomat.

A képen egy „galette de rois“ látható, azaz királyok koronája. Ezt Franciaországban hagyományosan vízkeresztkor, vagy január első vasárnapján fogyasztják. A családi hagyomány szerint a legkisebbik gyerek az asztal alá bújik, amíg felszeletelik a mandulakrémmel töltött leveles tésztát, majd ha előbújt, megmondja, hogy kinek melyik szelet jut. A tésztában egy kis figurát is elrejtenek, és aki ezt megtalálja, övé a korona.

Szeretettel kívánok szép és vidám napokat 2013-ban, képletesen viseljétek minden nap ezt a koronát.

Kép forrása: www.pierreherme.com

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr784990648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása