Szép a Húsvét, mindenhogyan, kaláccsal, sonkával, hímes, festett, rajzolt, matricázott tojással. Nekem most ezek tetszenek a legjobban.
A cukrászatban is, mint sok más szakmában, létezik divat, design és trend. A modern cukrászat képviselői minden eszközt és lehetőséget megragadnak, hogy a szakma hagyományos felfogásán túl ízben, formában, színben valami újat mutassanak. Spanyolországban sok olyan cukrászmester van, aki a modernség tekintetében túltesz még francia kollégáin is. Az egyik ilyen híres mester, Oriol Balaguer.
A 41 éves, szakmai körökben csokoládéiról híres katalán cukrász édesapjától leste el az első szakmai fogásokat. Ferran Adria El Bulli éttermében 7 évet töltött, majd saját műhelyt és üzletet nyitott.
Jelenleg Barcelonában, Madridban és Riyadh-ban van saját boltja. Évente 2 sütemény és csokoládé kollekciót készít, ahogy az egy modern cukrászhoz illik.
Csokoládé kollekcióját kóstoltam, tényleg különleges. Nem csak az íze, de csomagolása is. Minden estére tartogatttam egyet - az a fajta élmény!
Forrás: http://www.sogoodmagazine.com/blog/2012/03/oriol-balaguer-designs-2012-easter/