HTML

Anya kókuszos kockája

2012.06.18. 21:43 drcukrasz

kókuszos.JPG

A 30-as évek derekán Hajóka Erzsébet szép fiatal lány volt. Nincstelen parasztcsaládból származott. Tanulni nem volt lehetősége, ezért házimunkát vállalt jómódú kisvárdai zsidó családoknál. Rengeteget tanult, és később nagyon hálás volt a sok ismeretért. Így tanulta meg, hogy hogyan kell hófehérre mosni a terítőt, hogyan kell az ingeket makulátlanul kisvasalni, és hogyan készülnek a finom sütemények. 

Amit ott tanult, továbbadta egyetlen lányának, a mosás, a vasalás és a sütés főzés tudományát. Lányának később három fia született, így került hozzám a kókuszos kocka receptje.

Megállapítottuk, hogy ez a sütemény addiktív, jó értelemben véve. Olyan nincs, hogy ebből a süteményből egy darabot egyen meg az ember. Pedig nincsen benne se nemes alapanyag, és még csak nem is bonyolult elkészíteni. Finomsága épp egyszerűségében rejlik. Íme az eredeti recept, amit elkértem, hogy holnap is megsüsse valaki Anya kókuszos kockáját. 

kókuszos recept2.JPG 

Szólj hozzá!

Címkék: könnyű csoki egyszerű

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr144596885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása