HTML

Nyári kollekció a Fauchon-nál

2012.06.04. 20:48 drcukrasz

Fauchon-les-Bains_350.JPG

Párizs-, Franciaország- vagy süteményrajongó, ezek bármelyike ismerheti a Fauchon nevet. Ez egy emblematikus ház. A cukrászat egyik fellegvára Párizsban. Ők határozzák meg a piacot, és divatot diktálnak. Párizsban ugyanis a cukrászat a divat része. Gyakori jelenség, hogy a híres cukrászatok évente több kollekciót készítenek a divattervezőkhöz hasonlóan.

A Fauchon neve részben a macaron miatt, de talán méginkább az ún. „éclair“ miatt lett világszerte ismert. Az éclair a magyar képviselőfánk megfelelője: égetett tészta, benne krém. A formája és az íze azonban teljesen más. A hagyományos képviselőfánkkal szemben az ekler minden ízben megtalálható a kávéstól a mogyorósig, az epresen át a maracujásig. Formája általában hosszúkás és a tetején fondán van. 

A Fauchon először 2004-ben hökkentette meg a világot avantgárd ekler kollekciójával. Mona Lisától a hot dogon át mindent modelleztek az ekler szabályai szerint, természetesen mindig édesen, a legkiválóbb alapanyagokkal és olyan stílusban, hogy az ember bármelyiket azonnal megkóstolta volna. A gyakran macaronból épített látványos piramisformát ők eklerből is megépítették.

Most legújabb nyári kollekciójuk a retro jegyében született, és minden a gyümölcsről szól, könnyű rizsliszttel készült tésztákkal kiegészítve. A kollekció Fabien Rouillard cukrász nevét fémjelzi. A sütemények nevei: „Deauville“, „Trouville“ és „Cap Ferret“. Hogy a kollekció teljes legyen, az ekler fánkokat  a retro jegyében született „petit fours“ (francia aprósütemény) válogatás kíséri.

A kollekciót júniustól augusztus végéig lehet megkóstolni Párizsban a Place de la Madeleine-en.

Forrás: www.fauchon.com

Szólj hozzá!

Címkék: hír ekler Fauchon

A bejegyzés trackback címe:

https://drcukrasz.blog.hu/api/trackback/id/tr154563695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása