Párizs-, Franciaország- vagy süteményrajongó, ezek bármelyike ismerheti a Fauchon nevet. Ez egy emblematikus ház. A cukrászat egyik fellegvára Párizsban. Ők határozzák meg a piacot, és divatot diktálnak. Párizsban ugyanis a cukrászat a divat része. Gyakori jelenség, hogy a híres cukrászatok évente több kollekciót készítenek a divattervezőkhöz hasonlóan.
A Fauchon neve részben a macaron miatt, de talán méginkább az ún. „éclair“ miatt lett világszerte ismert. Az éclair a magyar képviselőfánk megfelelője: égetett tészta, benne krém. A formája és az íze azonban teljesen más. A hagyományos képviselőfánkkal szemben az ekler minden ízben megtalálható a kávéstól a mogyorósig, az epresen át a maracujásig. Formája általában hosszúkás és a tetején fondán van.
A Fauchon először 2004-ben hökkentette meg a világot avantgárd ekler kollekciójával. Mona Lisától a hot dogon át mindent modelleztek az ekler szabályai szerint, természetesen mindig édesen, a legkiválóbb alapanyagokkal és olyan stílusban, hogy az ember bármelyiket azonnal megkóstolta volna. A gyakran macaronból épített látványos piramisformát ők eklerből is megépítették.
Most legújabb nyári kollekciójuk a retro jegyében született, és minden a gyümölcsről szól, könnyű rizsliszttel készült tésztákkal kiegészítve. A kollekció Fabien Rouillard cukrász nevét fémjelzi. A sütemények nevei: „Deauville“, „Trouville“ és „Cap Ferret“. Hogy a kollekció teljes legyen, az ekler fánkokat a retro jegyében született „petit fours“ (francia aprósütemény) válogatás kíséri.
A kollekciót júniustól augusztus végéig lehet megkóstolni Párizsban a Place de la Madeleine-en.
Forrás: www.fauchon.com