Mexikóban járunk, Guanajuatóban. Harmadszorra rendezik itt a „Mágia, Tudomány, Főzés“ című gasztronómiai világtalálkozót, amely a Madrid Fúzió alapötlete alapján született meg. Számos spanyol előadó között szerepel Jordi Roca is, aki különleges fagylaltozójának koncepcióját mutatja be június 13-án.
Jordi Roca neve a spanyol El Celler de Can Roca nevű étteremből lehet ismerős. A Gironában lévő éttermet a három fivér viszi:, Jordi, Joan és Josep és a számmisztikát követve, 3 Michelin csillagjuk van. Jordi az étterem cukrásza.
A Rocambolesc Jordi fagylaltozója, amely idén tavasszal nyitott. Összesen 6 fajta fagylaltot lehet kapni tölcsérben vagy pohárban. Ezek természetesen szezon szerint változnak. Az ízek komplexek, és egy-egy hangulatot, ízvilágot járnak körbe.
A fagylaltokon kívül a családi étteremben felszolgált desszerteket is hazavihetjük félkészen, és a kapott kiegészítőkkel, hozzávalókkal otthon az éttermi minőség szerint tálalhatjuk azokat.
Jelenleg az alábbi 6 fagylalt kapható:
Tejes fagylalt: juhtej, és a juhtejből készült túró az alapja. A tetején: guáva lekvár, karamellizált juhtej és vattacukor.
Csokoládéfagylalt: csokoládé alap. A tetején cukrozott kakaóbab, csokoládé, keksz és pattogós cukor.
Sült alma fagylalt: Jordi anyukájának receptje alapján alma cukorral összesütve, ez a fagylalt alap. Tetején vajas keksz, karamellizált és friss alma.
Mandarin sorbet: friss mandarinszirup, cukor és zselatin. Tetején: narancsdarabok, mandarinszósz és cseresznye.
Eperfagylalt: friss eperpüré cukorral és zselatinnal. Tetején: eper és licsi hab, piros gyümölcsök.
Vaníliafagylalt: tahiti vaníliából készülő fagylalt barnacukorral. Tetején: liszt nélküli csokis piskóta, csokoládészósz és ropogós karamell.
Forrás: